Entreprisekontrakt med…

Da vi startede vores drøm om at bygge hus havde vi bestilt et katalog hos HusCompagniet, og efter få dage modtog vi deres kataloger med plantegninger og hus typer. Vi satte os ned en aften og gennemgik dem alle sammen, og fik snakket om vores ønsker til  vores kommende hus. Efter vores snak fik vi sammenfattet vores ønsker som i store træk er:

  • Adskilt voksen/børneafdeling
  • Depot ved køkken
  • To indgange
  • Kontor og gæsteværelse
  • 2 børneværelser
  • Walk-in closet

Regina mener at jeg har lovet hende et walk-in closet, hvilket jeg dog ikke kan huske, men idéen er jo god nok 🙂

Der gik ikke mange dage efter vi havde modtaget katalogerne, før en sælger fra HusCompagniet kontaktede os, og vi bookede et møde. Mødet skulle foregå hos HusCompagniet i Haderslev, en af deres jyske afdelinger da vi oprindeligt tænkte på at bygge i Kolding. Det blev dog kun til ét møde, da vi senere fandt en grund i Middelfart, og derfor skulle snakke med HusCompagniet i Odense.

Samtidig med at vi tog kontakt til HusCompagniet, snakkede vi ligeledes med DanHaus og Eurodan-Huse, og fik udarbejdet et tilbud ud fra plantegning og materialeliste valgt hos HusCompagniet. Det betød at alle fik samme udbudsmateriale for at gøre det nemmere  for os at vælge entreprenør i sidste ende.

HusCompagniet:

Vores første oplevelse som kommende byggeherre var med HusCompagniet i Haderslev, og oplevelsen med at vælge materialer, og visualisere sig huset, var en virkelig god oplevelse for os og vi var enige om at “dette er rigtigt for os. HusCompagniet er dem i Danmark der bygger flest huse og deres setup passer os rigtig godt, med indlejede håndværker der skal yde for at forblive partnere med HusCompagniet.

DanHaus:

DanHaus er belligende i Esbjerg, hvor vi havde aftalt et møde efter arbejde. Før mødet startede fik vi en rundvisning i deres produktion samt en fortælling om hvordan de bygger deres huse og hvilke fordele de mener de har. Alle elementer bliver produceret i Esbjerg, og kørt direkte på byggepladsen når alle er færdige. Væggene bliver derefter rejst på én dag, hvorefter de montere spær og undertag. Det er en af deres største fordele da huset ikke står ‘åbent’ mere end 2 dage, hvilket mindsker tørretiden.

Eurodan-huse:

Eurodan har kontor i Odense hvor vi havde arrangeret et møde en søndag. Sælgeren havde modtaget udbudsmaterialet, og var derfor godt forberedt. Den største fordel ved Eurodan, er ved underskrift at entreprise hos dem bliver prisen på huset ikke højere, altså ingen uforudesete regninger. Derudover kan vi skrive kontrakt med dem, og holde prisen 12 måneder frem, da vi først skal bygge i April 2015.

Det store valg:

Vi sad nu med 3 tilbud, og selvom udbudsmaterialet var ens for alle sad vi med 3 meget forskellige tilbud. DanHaus havde ikke fundet den flise som vi ønskede, men havde der sat et beløb af. Vi ved dog ikke hvad flisen koster, så vi var i tvivl om det var nok. Prismæssigt lå HusCompagniet billigst efterfulgt af Eurodan-huse der lå 200.000,- efter, MEN med et tilbud der gjaldt 12 måneder, og en fastprisgaranti. Afsat beløb til hvidevarer og inventar var også vidt forskelligt.

I sidste ende valgte vi at HusCompagniet skulle bygge vores hus. Det var baseret på byggekvaliteten på deres udstillingshuse, samt vi synes vi fik mere for pengene, og en samlet mavefornemmelse.

– Regina & Mads

Skriv et svar